İstanbul-TaksimRestoGuide
Left2Main.gif (1088 bytes) Ana Sayfa Restoran Ekleyin English

yeni.gif (917 bytes)RestoGuide'ı Beğendiniz Mi ? Arkadaşanıza Tavsi Edin. Tıklayın!

Saray

Beyoğlu, İstiklal Cad. 102-104, Muhallebeci 
(212) 292 34 34

Eskiden Osmanlı Ailesi ve saray görevlilerine de mekan olmuş “Tarihi Saray Muhallebicisi” bugün yeniden restore edilmiş Beyoğlu merkez şubesi ve 4 yeni şubesiyle İstanbullulara hizmet vermektedir. Kuruluşundan bugüne meşhur tatlılar geleneğine bağlı kalan “Tarihi Saray Muhallebicisi”, bunun yanında makul fiyatlarla kahvaltı ve öğle yemeği seçenekleri de sunmaktadır. Tatlı seçeneklerinden Kazandibi ve Tavuk Göğsü, kahvaltı olarak Sahanda Pastırmalı Yumurta ve öğle yemeğinde Pilav Üstü Döner özellikle tavsiye edilebilir. (Burak Özbakır, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Emporio Armani

Tevşikiye, Maçka caddesi 35, Cafe-Restoran
(212) 244 47 77

Teşvikiye’de, tarihi Maçka Palas’da, Emporio Armani ve Gucci butikleri ile birlikte yer alan Emporio Armani Caffe, minimal dekorasyon ile maksimum konforu birleştirdiği mekanında konuklarına İtalyan mutfağının seçkin örneklerini sunuyor. İtalyan şef Antonio C. Lombardi yönetiminde hazırlanan menünün son günlerdeki gözdesi süt danası jambon, adaçayı ve hafif beyaz şarap sosundan oluşan Saltimbocca Alla Romana. Ayrıca carpaccio, risotto ve tiramisu da Armani Caffe’de denenmesi gereken farklı lezzetler arasında yer alıyor. Bügün dünyada, 5 ayrı ülkede Armani imzası taşıyan toplam 9 adet EA Caffe arasında EA Caffe İstanbul, 170 m2 iç mekanı ve 1000 m2lik şık terası ile bu zincirde en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Pazar günleri dışında hergün saat 10.00 ile 24.00 arası açık olan EA Caffe, öğle ve akşam yemeklerinin yanısıra akşamüstü barında verilen mükemmel servisle de popülerliğini sürdürüyor. (Oğulcan Şafak, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

L'Appart

Nişantaşı, Mim Kemal Öke Caddesi, Fransız Mutfağı
(212) 225 46 40

Fransa’da da bir eşi bulunan L’appart’ adından da anlasıldığı gibi bir Fransız restorantı. Evinizde olduğunuzu size profesyonelce vurgulayan iki katlı yapı, Klasik Fransız mutfağının en güzel örneklerini sergiliyor.Tamamen Paris’teki L’appart’ın menüsüne sadık kalınarak sunuluyor. Menüde bolca zeytinyağlılara rastlamak hoş bir sürpriz. Her üç ayda bir menünün tamamı değişiyor. Eşsiz Türk ve Fransız şarapları sunuluyor. Hayatın hızlı temposuda göz önünde bulundurularak öğlen yemeği için iki cazip menü alternatifi getiriliyor.Birinci antre ; ana yemek, tatlı ve alkolsüz içki; ikinci antrede ise, şef Bruno Ledru tarafından özel yemek tabağı ve tatlı menüsünden seçilecek herhangi bir tatlıdan oluşan “Günün Yemeği Menüsü “. Pazar günleri kapalı. 12:00-15:00 ve 19:00-23:00 arası açık. Park problemi yok. Istenildiğinde bir katı iş yemeği ve özel davetler için kullanılabiliyor.Rezervasyon yapılıyor.Bar kısmıda var. Akşam 18:00’den geç saatlere kadar açık. (Esra Kalkış, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Citonelle
balikcistanbul.jpg (56358 bytes)
Taksim, Ceylan Hotel Inter-Continental
Asker Ocağı Cad. No1
(212) 231 21 80

Citronelle, Ceylan Inter-Contınental İstanbul’ da sofıstıke Fransız dekorunun hakim olduğu, Fransız ve Thai mutfağının kullanıldığı, yemeklere Thai otlarının esansları ve Fransız mutfağının baharat ve soslarının eklenerek muhteşem lezzetlerin yaratıldığı çok şık bır restaurant.  Fiyat olarak pahalı sayılabilecek ancak Fransız mutfağından vazgeçemeyenlerin bir tutkusu haline gelebilecek çok şık bir restoran. Citronelle’ de rezervasyon zorunludur. (Sirma Keresteci, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Contact

Nişantaşı, Valikonağı Cad. 8/B, Fransız Mutfağı
(212) 224 96 66

Nişantaşı gibi çok işlek ve merkezi bir semtte olmasına rağmen, yemyeşil bahçesi ve manzarasıyla dikkat çeken Cafe Contact, klasik bir Fransız “cafe”si... Ahşap ağırlıklı dekor, “Parissien” stilinde ve Fransa’dan getirilmiş orijinal parçalardan oluşuyor. Yerlere döşenmiş sokak taşları, duvarlara asılı afişler ve sokak lambaları ve “Tonet” usulü sandalyeleri, kendimizi Paris’te bir sokak kafeteryasındaymışız gibi hissetmemizi sağlıyor. Daha çok, işadamları, işkadınları, alışveriş yapan insanlar ve öğrencilerden oluşan elit bir müşteri profili var. Özellikle öğle paydosu ve akşamüstü saatlerinde çok yoğun olan Cafe Contact 25-30 kişilik bir kapasiteye sahip ve saat 10.30 ila 23.00 arası hizmet vermekte... Cafe Contact, Nişantaşı’nın yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek için çabuk hazırlanabilen yemeklerden oluşan ve zengin seçenekler sunan bir mönüye sahip. Special sandviçlerden oluşan “Soğuk Seçenekler”(Les Assiettes), omlet ve krep gibi “Yumurtalı Tatlar”(Les’Oeufs), ızgaralar ve “Special Carpaccio” en popüler seçenekler. Fiyatlar ise piyasadaki rakiplerinden pek farklılık göstermiyor, ucuz değil, çok pahalı da değil ama emin olun Paris sokaklarında güzel bir yemek için gayet uygun. (Sadi Can Bodur. Bilkent Üniversitesi, Oğrenci, TOMYO)

Spasso

Taksim, Hyatt Regency Hotel, Taşkışla cad.
(212) 225 70 00

Akdenizden esen sıcak bir meltem gibi, Spasso bir başka dünya bir başka atmosfer. İtalyancada neşeli gezinti anlamına gelen Spasso, şık ve keyifli bir yemekle Hyatt Regency Otelin içinde İtalyan mutfağının ve kültürünün keyfini çıkarmak isyenler için ideal bir mekan. Dekorasyondan üniformalara peçeteliklerden avizelere kadar heryerde görülen yıldız sembolü, Rönesans döneminde gökyüzüne olan merakdan esinlenilmiştir. Seçkin ve geniş menüsü sadece hamur işleriyle değil,deniz ürünlerinin ve et çeşitlerininde lezzetiyle tanışma davetiyeniz. Şarap çeşit sayı ve kalitesiyle tüm dünya şaraplarını mahseninde birleştiren ve pazar hariç her gün açık olan Spasso, siz seçkin misafirlerini ağırlamak için rezervasyonuda şart koşuyor. (Müge Yılmaz, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

La Corne d'Or

Beşiktaş, Swissotel.
(212) 259 01 01

Profesyonelliğe ve lezzetli yemeklere harika Boğaz manzarası eşliğinde sahip olabilirsiniz. La Corne d'Or Fransız kültürünün en ünlü yemeklerini, klasik dekorasyonu ve özenli servisi ile özel günleriniz için seçebileceğiniz seçkin bir mekandır. Çoğunlukla iş ve politika dünyasının ünlü kişilerinin tercih ettiği bir mekandır. İstanbul'un kaliteli mekanlarından olan La Corne d'Or'da  yediğiniz yemeğin keyfine kaliteli servis sayesinde varabilirsiniz. En özel akşamlarınızı geçirebileceğiniz restoran'da, ödediğiniz paranın karşılığını fazlasıyla alabilirsiniz. Rezervasyon zorunludur (Canan Töre, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Le Cigare

4. Levent, Fransız Mutfağ
Konaklar mah. Meşeli sok. No. 3.
(212) 279 86 98

İki yıldır  İstanbul`da seçkin müşterilerine servis vermektedir. Bu seçkin restoranda Fransız Mutfağının en lezzetli örneklerini bu seçkin restoranda deneme imkanı bulabilirsiniz. Le Cigare'ın en etkileyici özelliği ise İstanbul'da tek  puro restoranı olmasıdır. Devamlı müşterilerinin purolarını özel şartlar altında saklıyabilmeleri için 17o 'lik ısıyı koruyan özel kasalar bulunmaktadır. Sizlere Le Cigare'da  başlangıç olarak Kurbağa Bacağı , Sezar  salatası, Soğan çorbası, ana yemeklerden Choron soslu Mınute Steak ve tatlı olarakta "Crème Brulée"  tavsiye edebilirim  fakat bütün yemekler gerçekten çok lezzetli ve değişik. Tabiki yemeğinize en seçkin Fransız şarapları ile ayrı bir lezzet katabilirsiniz. Örneğin, Antonin Rodet'den Chablis 'i size önerebilirim. Ayrıca yemek sonrası alt katta 250 - 300 kişi kapasiteli, sabah 4'e kadar eğlenebileceğiniz bir bar bulunmaktadır. (Ali Serkan Soysal, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Babâne
balikcizmir.jpg (62375 bytes)
Beyoğlu, Ev Yemekleri
İstiklal cad. Sadri Alışık sok. No. 2
(212) 251 40 69

Restorana girer girmez karşılaşacağınız hamur açan bayan çalışanların elinden hamur işlerini çok taze ve lezız bulacağınız Babane’de ev ve mantı yemeklerini yeme keyfine Doğu-Batı sentezini birleştiren mutfağı, atmosferi ve doğulu çalışanları ile erişebilirsiniz.  İlk katını çalışanların oluşturduğu restoranın ikinci katı resmi bir havaya sahip olup, sedir, tabure ve kurutulmuş biberlerle dekore edilen üçüncü katı köy havasını çağrıştırmakta ve Babane genellikle Fransız, İspanyol ve Galatasaray Lisesi öğrencilerıni ağırlamaktadır.(Banu Özkınar, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Hacı Abdullah
balikcistanbul.jpg (56358 bytes)
Beyoğlu, Osmanlı Rest.
Sakızağacı Sokak No 17.
(212) 293 85 61

Osmanlı mutfağı denince akla bolluk ve lezzet gelir. Hacı Abdullah İstanbul'da Osmanlı mutfağından yemekler sunan en iyi restoranlardan biridir. Hünkar Beğendi, Elbasan Tava, Patlıcanlı Kuzu İncik, ve Manisa Kebabı restoranın özel tadlarından bazıları. Ballı, muzlu, ve kaymaklı ayva tatlısı ile 13 çeşit meyveden yapılan karışık kompostoyu İstanbul'da başka yerde bulmak mümkün değil. Kırmızı renkteki duvarlar restoranda sıcak ve samimi bir ortam oluştururken, duvardaki tablolar ayrı bir hava katıyor.Yemeklerin özelliği, özenle hazırlanışı ve sunuluşu insanda evinde yemek yiyiyormuş hissini uyandırıyor. (Koran Özpeçen, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Pano
balikcistanbul.jpg (56358 bytes)
Galatasaray, Şaraphane
Hamalpasa cad. No:26, Kalyoncu Kulluğu cad. No:4 (İngiliz Konsolosluğu
(212) 292 66 64

1898 yılından beri müşterilerine hizmet veren Pano Şaraphanesi hem hoş bir ortamda leziz bir akşam yemeği yemek isteyenlere hem de değisik tatlar arayan şarap tutkunlarına hitab eden, ilk günkü orjinalliğinden ve kalitesinden bir şey kaybetmemiş ender mekanlardan bir tanesi. Pano Şaraphanesinin en önemli özelliği Pinot Noir üzümlerinden kendi üretimleri olan Adakarası isimli sek kırmızı şarap. Şarabın yanında, çeşitli peynirlerden oluşan, ortası paskalya yumurtası ve haslanmis patates ile suslenmis peynir tabağini denemelisiniz. Pano’da dikkat çeken bir özellik de mezelerin çok çeşitli ve çok lezzetli olmasi. Pano’da fiyatlar da oldukca uygun. Tahta masa ve sandalyeleri, gerçek bir şarap mahseni görünümündeki iç dekorasyonu ve samimi ortamı ile Pano Şaraphanesi keyifli ve değisik bir akşam geçirmek isteyenler için ideal bir mekan. (Aslı Fırat, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Country Life

Nişantası, Cafe
No 42/A.
(212) 248 24 57

Antika eşyaların satıldığı bir kır kahvesi. Mönüsü oldukça zengin. Fransız usulü kahvaltıları,  pek çok seçenek sunan salata barı ve ızgarada yapılan soyalı tavuklar ön planda. Dekor : Bakır küpler, tavandan sarkan mısırlar, eski sandıklar, guguklu saatlerin bulunduğu ahşap masa ve sandalyelerden oluşan şirin bir mekan. Müşteri kompozisyonu : Genç-yaşlı değişik bir mekanda yemek yemek isteyen çeşitli insan gruplarından oluşuyor. Yemekten sonra birbirinden ilginç dekorasyon ürünleri bulabileceğiniz üst kata çıkarak  tavsiye edilir. Ev yapımı marmelatlar zeytinyağlar ve rengarenk akide şekerleri satın alınabilir. Pazar günler kapalı. (Elif Seyhan, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Park Şamdam
balikcistanbul.jpg (56358 bytes)
Nişantaşı, Et Lokantası
Mim Kemal Öke Cad. No 18. (212) 225 07 10

İstanbul’un en güzel semtlerinden Nişantaşı’nda rüya gibi bir bahçenin içinde misafirlerine unutulmayacak anlar yaşattıran bir mekan. Türk, Fransız ve Italyan mutfaklarının (et, balık, sebze ve piliç) en seçkin lezzetlerini “A la Carte” menüsünde sunan ve bunun yanında günden güne değişen yemek seçenekleriye geniş bir yelpazeye sahip olan “Park Şamdan”, büyük bir ahenk ve özen içinde müşterilerine servis veriyor. Genellikle iş adamlarının tercihi “Park Şamdan”, verdiğiniz paraya değicek bir hizmet sunuyor. (İsmail Cem Yamaner, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Vogue

AkaretlerBJK Plaza A Blok, Cafe Restoran
No 42/A.
(212) 227 25 45

Besiktas Plazanin en ust katinda bulunan Vogue misafirlerine mukemmel bir bogaz manzarasi sunuyor. Ogle servisi 12.00 – 15.00 arasi , aksam servisi saat 19.00 da baslayip 01.00 civarina kadar suruyor. Gecenin erken bitmesinin en buyuk nedeni populer yuzler ve is adamlarina hitap etmesi. En yogun oldugu aksam , persembe aksamlari bu yuzden sakin rezervasyon yaptirmayi unutmayin . Aksam yemekleri hafif bir muzik esliginde sunuluyor . En favori yemekleri Fusulli , somon fume , kulbasti , izgara cesitleri Calterra (Sili sarabi) ve Sancerre (Fransiz sarabi) ile servis ediliyor. Vogue , pazar gunleride sizi yalniz birakmiyor , cok guzel bir acik bufe esliginde brunch sunuyor . Eger pazar gununu stresden uzak , bogaz manzarasi ile gecirmek istiyorsaniz 10.30 – 16.00 arasi Vogue’a ugrayin.  (Gaye Uysal, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Berdush

Hilton Oteli arkası
Açıkhava tiyatrosu yanı
Cafe Restoran
(212) 231 03 56

Mekanin ortasindaki dev sarap ficisi, icindeki yuzlerce sarap sisesi, ahsap dekorasyonu ve giriste sizi karsilayan smokinli gorevlileri ile Berdush cok kisa bir zamanda siradisi bir sarapevi arayanlarin ortak adresi oldu. Pazar ve pazartesi gunleri haric hergun 19.00 – 03.00 arasi acik olan Berdush genellikle 25 – 50 yas arasi insanlara hitap ediyor. Konuklar yerli ve yabanci sarkilarla guzel bir canli muzik ziyafeti cekiyor. Berdush’un en favori yemekleri; sicak-soguk antre, ciger ile deniz mahsullerinden olusan Berdush Tabagi ve ahsap tabagin uzerinde kalin bir bonfile parcasi ile patates kizartmasi ve sherry domates ile servis edilen Steak Kazanova. En populer saraplari; Chablis ( Fransiz beyaz sarabi ) ve Merlot ( Fransiz kirmizi sarabi). Otopark sorunu da bulunmayan Berdush’da bogaz manzarasi karsisinda bir kadeh sarabin tadini cikarin. (Gaye Uysal, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)

Downtown

Nişantası, Cafe
No 42/A.
(212) 248 24 57

Antika eşyaların satıldığı bir kır kahvesi. Mönüsü oldukça zengin. Fransız usulü kahvaltıları,  pek çok seçenek sunan salata barı ve ızgarada yapılan soyalı tavuklar ön planda. Dekor : Bakır küpler, tavandan sarkan mısırlar, eski sandıklar, guguklu saatlerin bulunduğu ahşap masa ve sandalyelerden oluşan şirin bir mekan. Müşteri kompozisyonu : Genç-yaşlı değişik bir mekanda yemek yemek isteyen çeşitli insan gruplarından oluşuyor. Yemekten sonra birbirinden ilginç dekorasyon ürünleri bulabileceğiniz üst kata çıkarak  tavsiye edilir. Ev yapımı marmelatlar zeytinyağlar ve rengarenk akide şekerleri satın alınabilir. Pazar günler kapalı. (Elif Seyhan, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO)